Необходими продукти за 4 порции:
- 50 гр. нарязан на ситно лук
- 25 гр. масло
- 100 гр. бланширан ориз
- 150 гр. изпечена или сварена ,нарязана на дребно тиква
- 450 мл. кипнала вода
- 3 добре узрели домата , обелени и почистени от семето
- 50 гр. нарязано на малки парченца сирене.
Запържи лука, в половината от маслото. Изсипи ориза при него и разбъркай добре, докато стане прозрачен. Добави и кипналата вода. Покрий съда и остави да поври 10-15 мин. Добави нарязаната тиква. Намали огъня и остави да покъкри , докато водата се изпари.
Между временно разтопи останалото масло в тиган. Към него прибави нарязаните домати и ги запържи за около 2-3 мин. Сложи и сиренето, като разбъркаш, за да се разтопи добре. Най-накрая добави сместа към вече приготвения ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар