Popular Posts

Картофено-карфиолена каша

Подходяща за: над 5 месеца


Необходими продукти:
  • 90 гр карфиол
  • 40 гр картофи
  • 30 гр вода (от варенето на зеленчуците)
  • 10 гр олио (рафинирано)
  • 20 гр пуешко месо (може и пилешко)





Приготвяне: 
Измивате, почиствате и нарязвате зеленчуците на кубчета. Сварявате картофите добре (в зависимост от големината на кубчетата приблизително 15 минути). В отделна тенджера сварявате карфиола (за приблизително 10 минути). Отделяте необходимото количество от водата, в която сте варили зеленчуците.
Пуешкото също нарязвате на кубчета и сварявате добре (за около 5 минути, в зависимост от парченцата).
Пюрирате хубаво парченцата зеленчуци, пуешкото, водата и олиото.
Накрая още веднъж кипвате готовата каша.


Няма коментари:

Публикуване на коментар